Nyhetsbrev 2018-02-26

Nu har det hänt en hel del inom HL7-sfären och mycket kommer att äga rum inom den närmaste tiden.

Först av allt vill vi flagga för att det nu successivt fylls på med material på Projektplatsen ifrån det senaste HL7 WGM som gick av stapeln i New Orleans.

Mycket av informationen handlar givetvis om FHIR, där det händer en hel del just nu. Detta eftersom FHIR snart kommer att gå upp för att bli normativ standard.

Nästa stora del är eHälsomyndighetens förvaltningsuppdrag som planerar att lämna in sin slutrapport kring den 15:e mars. Här har HL7 Sverige tillsammans med EHM haft bra och fruktbara dialoger som för Sveriges Vision 2025 kan bidra mycket.

 

Den sista stora händelsen är att vi snart kommer äntra Vitalis arenan igen! Årets program ser väldigt intressant ut och HL7 Sverige kommer, likt de senaste åren, att ha egna aktiviteter samt ingå i andra sammanhang som vi varmt kan rekommendera, nedan är några exempel:

  • Måndag 23 april, eftermiddagen, kommer HL7 Sverige tillsammans med MIE och HL7 Europa, ge en FHIR utbildning som skall ligga till grund för det Datathon som kommer äga rum under Vitalisdagarna. Denna utbildning kommer att inledas med ett pass kring det kliniska perspektivet, vilket är det viktigaste om nyttan med hur FHIR skall kunna realiseras.
  • Tisdag 24/4, det är då själva arbetet med datasetet kommer äga rum och våra deltagare kommer att bygga/göra verkstad för att påvisa bra nyttoskapande lösningar.
  • Onsdag 25 april, eftermiddagen, kommer vi traditionsenligt att ha HL7 Sveriges medlemsträff med intressant föreläsning (inte klart än, mer information kommer). Boka redan nu in denna eftermiddag för mycket matnyttig information. Under denna eftermiddag kommer vi också att presentera och dialogisera kring resultaten av Datathon där vi även kommer att ha en Clinical Advisory Board där vår egen Helén Seeman-Lodding ingår.

Som sagt – mycket spännande som har hänt, händer och kommer att hända så missa inte att boka in er på Vitalis och ta del av våra arrangemang och spännande workshops.

 

Vänligen

HL7 Sveriges styrelse

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.